torsdag 19. juni 2014

TRE PÅ RAD FOR KFUM 2

Nok en bortekamp i det som var siste kamp før sommerferien. Etter to strake seire var det på forhånd viktig å ikke slippe seg ned og tro at en evt. ny seier ville komme av seg selv.

Vi startet nok en gang i en 4-5-1 formasjon med fokus på å ha ballen mye i laget, samtidig som vi skulle være flinke i det kollektive presset defensivt. Det første kvarteret av kampen starter veldig bra. Vi gjenvinner ballen flere ganger høyt i banen etter at vi presser høyt med alle mann. Robin er blant annet helt alene gjennom etter 5 minutter, men keeper gjør en god redning.

Så skjer det som ikke skal skje. Etter de første 15 minuttene av kampen virker det som at bryteren skrues av hos samtlige ute på banen. Mye feilpasninger, og dårlige mottak preger spillet vårt. Vi spiller ballen inn i trange rom, og går oss fast gang etter gang. Siste halvtimen av førsteomgangen er rett og slett noe av det dårligste vi har prestert så langt i år. Derfor er det med en flau smak i munnen at vi får 1-0 scoringen i en så dårlig periode. Allikevel et flott angrep ned langs høyrekanten ved Nicho som ender med at Robin avslutter fra ca. 12 meter. Keeper må gi retur og der dukker Xavier opp og gir oss ledelsen. Scoringen gjør oss ikke bedre spillemessig og det er kun takket være to kjemperedninger av Martin at vi går til pause med ledelse.

Laget er stort sett enige om at førsteomgangen er uakseptabel, og det at laget skjerper seg så vanvittig etter pause er en fryd å se på. Fra dommeren blåser i gang andreomgang til det er spilt 90 minutter er det kun ett lag på banen. Ballen går hurtig, pasningene sitter, og vi flytter rett og slett beina veldig mye fortere. Det gjør at Kjelsås ikke har noe å komme med.

22 minutter ut i omgangen spiller Shahin fram Thomas som kommer fossende fram fra venstrebecken. Løper fra mannen sin og forsøker på det som ser ut som et innlegg. Den skrur og går i en perfekt bue over keeper og det står 2-0. 3 minutter senere slås et langt frispark fra Pål inn i feltet. Den havner til slutt hos Morten som serverer Petter ballen på 2 meter, som bare bredsider ballen i mål. Kampen er i realiteten punktert og fokuset ut kampen blir å la flest mulig spille.

De som er ute på banen i 2. omgang gjør en enormt god innsats og det kunne like gjerne kommet 2-3 scoringer til til vår fordel. Martin gjør også sin del av jobben når han hindrer Kjelsås' eneste sjanse i andreomgang. Det som egentlig burde vært avblåst for offside, hvor Kjelsåsspissen kommer alene mot Martin, ender med nok en feberredning av sistnevnte som holder nullen for andre kamp på rad. Meget bra keeperspill!

I dag gjør totalt sett hele laget en uakseptabel prestasjon i første omgang, og en solid jobb i andreomgang. Den eneste som får godkjent i førsteomgangen er dagens kaptein, Jonas TR. fortjener derfor tittelen som kampens klart beste spiller totalt sett. Tøff i duellspillet over hele banen og bidrar også mye positivt i det offensive spillet til tider. Videre er Thomas er bra på gang og gjør nok en veldig god match på venstrebeck. Har vært stabilt god de siste tre kampene og bidrar med mye fysikk både offensivt og defensivt.

Bruk sommeren som venter godt. ved å ikke forfalle helt fysisk. Kom på treninger og ta en løpetur eller to i uka. Det er viktig å beholde den gode formen over sommeren slik at vi kan ta fatt på høstsesongen i samme stil som vi har avsluttet vårsesongen. Sees på trening!