fredag 13. juni 2014

HELDIG - MEN IMPONERENDE SEIER FOR KFUM 2

Det var to tabellnaboer som møttes til dyst på Holmen kunstgress torsdag kveld, til tross for at det skilte hele 8 poeng mellom lagene i Holmens favør. Sistnevnte lag bestod av store og fysiske spillere, men vi kom fra seier i siste match og det var derfor selvtillit å spore i laget.

Kampen starter jevnspilt og begge lag prøver å spille ballen langs bakken. Vi gjør noen grove feil de første 10 minuttene og Martin må i aksjon ved flere tilfeller, men vi klarer heldigvis å komme unna det uten baklengs. Vi tar mer og mer over ballen og har mye ballbesittelse, men vi sliter med å omsette dette i sjanser. Omgangen preges av flere saftige taklinger. Noen rene og andre ganske stygge. Det er Holmen som står for de fleste av de ulovlige taklingene og det fører til at den ene Holmenspilleren vises ut etter å ha fått to gule på 3 minutter. Da er det fortsatt 60 minutter igjen av kampen, og vi får ekstra energi av dette. Omgangen ebber allikevel ut til 0-0 uten at vi klarer å skape de helt store sjansene, med unntak av noen gode avslutninger fra Jonas TR.

I pausen blir vi enige om å la ballen gå fortere og bruke de rommene som åpner seg på kantene. Samtidig har vi slitt med store avstander på midtbanen, og det blir derfor foretatt noen bytter. Gutta går ut i 2. omgangen fast bestemt på å gi alt.

2. omgang er veldig lik den første. Vi er flinke til å la ballen gå, men det stopper litt opp rundt motstanderens 16-meter. Vi spiller tidvis bra, men vi virker lite farlige fremover. Når vi samtidig gjør noen grove feil bakover til tider er vi veldig heldige som slipper unna med skrekken ved en 2-3 tilfeller ut i omgangen.

Med 5 minutter igjen å spille kommer endelig åpningen vi har ventet på. Etter å ha vunnet ballen på egen halvdel med et Holmenlag i ubalanse går det fort fremover. Vi flytter ballen hurtig og den er innom flere av våre spillere før Xavier til slutt står helt alene på venstrekanten. Shahin ser dette og legger en perfekt stikker som Xavier når på hjørnet av motstanderens venstre 16-meter. En utrusende Holmenkeeper blir bare stående å glane på at Xavier curler ballen i en bue over hodet hans før den går i motsatt hjørnet. 1-0 og tidenes mulighet til å stjele alle poengene.

Vi står av stormen bra og får flere gode overgangsmuligheter som følge av at Holmen blir stående høyt i press. Det fører til at vi til slutt på overtid klarer å rive oss løs på høyrekanten ved Nico, som legger ballen flatt ut i feltet. En kort pasning videre fra Xavier havner hos Juan som fra 16-meter, nærmest liggende, chipper ballen i nok en bue over Holmen keeperen. Vakkert igjen og jubelen stod i taket på innbytterboksen hos bortelaget!

Igjen så er det den totale laginnsatsen som gjør seg gjeldene for at det blir seier. Alle 17 mann i troppen får godt med spilletid og legger ned en god innsats for laget. Det er godt å se. Shahin får spille 90 minutter i dag og virker å trives sentralt i banen. Løper mye og er involvert i mye positivt både fremover og bakover på banen. Martin gjør en viktig jobb i mål og har flere avgjørende involveringer som like gjerne kunne gitt baklengs og null poeng.

Daniel spiller en god kamp som midtstopper og rydder opp i mye feil bakover på banen, selv om noen få av dem også var selvforskyldte. Videre veldig moro med scoring på Xavier og Juan i dag, hvor begge står for to vakre avslutninger som holder høy klasse.

Neste uke er det Kjelsås 2 som står for tur. Da er det kun opp til oss selv om vi kan ta sommerferie med 3 seire på rad eller ikke. Det kan vi klare!