lørdag 7. juni 2014

NYTT BORTETAP FOR KFUM 2

Torsdag kveld ble en tøff aften får andrelaget med sju nye baklengsmål. Kampen starter som vi har opplevd flere ganger tidligere i år. Spillemessig henger vi noenlunde med, men grove feil bakover gjør det vanskelig for oss selv i starten av kampen.

Første baklengs kommer på en corner hvor Fossumspilleren får gå opp og heade noe upresset selv om vi er mange spillere rundt nedslagsfeltet. Neste baklengs kommer ikke lenge etter når et frispark fra 30 meter slåes som innlegg mot vår bakre stolpe. Den går over alle, men sniker seg inn i mål etter en uheldig involvering hos Preben, som ellers gjør en grei kamp. 2-0 etter bare 15 minutter.

Til info er det slik vi ønsker at våre frispark fra den avstanden skal slåes, selv om vi aldri får det til. Ikke nødvendigvis så hardt, men med luft og presis på bakre stolpe slik at ballen treffer på innsiden av stolpen hvis ingen spillere rekker ballen. Disse ballene er veldig ubehagelige for en keeper.

Det tredje målet i kampen er det vi som står for og det kommer etter et veldig direkte og pent angrepssspill. Det slåes opp på en møtende Robin, som legger ballen i støtte før han får den videre ut på høyrekanten. Derfra blir innlegget slått i en perfekt bue som lander rett på foten til Pål som har kommet inn fra kanten. På hel volley med venstrebenet kommer reduseringen.

Målet virker å gi oss selvtillit, men vi kommer raskt ned på jorda når Eilif lager et klart, men unødvendig straffespark når han dytter med strake armer i ryggen på en angriper som aldri ville klart å nå ballen. 3-1 er et faktum og vi har sluppet inn 3 dødballmål på under en halvtime. Fossum for også et fjerde før pause etter et flott angrep hvor vi er på hælene hele veiene. Skuddet går stang inn og utagbart for Preben.

En liten skuffet gjeng prøver i andreomgang å reise seg ved å vinne omgangen, men da Fossum får en scoring midtveis i omgangen blir den siste delen av kampen utrolig laber. Vi spiller helt uten selvtillit offensivt. De lange oppspillene blir for korte og havner ofte i fanget på Fossums midtbanespillere(!), og de gangene vi prøver å spille langs bakken får vi noen grusomme overganger i mot etter alt for enkle feil i pasningsspillet - kampen ender til slutt med et unødig stort 7-1 tap.

Vi kommer til å gjøre noen endringer opp mot neste match mot Grei 2 på mandag, for å ha en litt klarere plan på hvordan vi skal spille. Samtidig er det viktig at vi nullstiller oss og begynner å få troen på at vi kan spille fotball. Vi har vist et veldig lavt bunnivå denne sesongen, men vi må huske på at vi også har gjort noen veldig gode matcher. Det er ikke sånn at man mister ferdigheter over natta, så dette er nok mye mentalt.