fredag 9. mai 2014

STOLT TRENER ETTER SEIER FOR KFUM 2 MOT RUSTAD FREDAG KVELD!

Forventningene var moderate i det KFUM 2 skulle møte serieleder Rustad på KFUM Arena fredags kveld. Med tanke på vår siste kamp, og det at Rustad hadde vunnet sine siste to kamper 7-0 visste vi at det kom til å bli en hard og fysisk kamp.

Der vi i tidligere matcher i år ikke har evnet å være tilstrekkelig påskrudd til match, var det i dag full tenning fra første spark på ballen. Vi tok kjapt initiativ i kampen, noe som førte til at Rustad la seg veldig lavt til tider. Det gjorde at vi kunne holde ballen i laget og trette ut motstanderen.

Vi har flere gode muligheter i første omgang. Både Pål og Xavier kommer seg fri i feltet, men klarer ikke å score på det som må sies å være to stykk 100%-sjanser. Da Rustad er i ferd med å spille seg inn i kampen får vi et hjørnespark som blir perfekt slått av Pål. Morten har i mellomtiden dratt seg fri fra stopperen sin og setter 1-0 på hodet fra ca. 10 meter.

Vi holder trykket oppe ut omgangen og Rustad er sjeldent veldig farlige de gangene de har ballen. Jonas B får også en kjempemulighet ca. 5min før pause etter at han har tatt løpet helt fra sin venstrebeckposisjon og kommer helt alene. Avslutningen går dessverre utenfor.

1-0 til pause og det fullt fortjent.

Vi er godt forberedte på det som møter oss i 2. omgang. Rustad har gjort noen grep og kommer etter hvert mer med i kampen. Ca. 10 minutter ut i omgangen produserer de først en stor sjanse som blir avverget før de får en trippelsjanse hvor Martin først gjør en fantastisk redning, men dessverre er Rustad først på returen.

Spørsmålet vi lederne på sidelinja stilte oss var "Var dette det som skulle til for knekke gutta?". Heldigvis stod flere spillere fram ut over omgangen. Vi vinner tilbake kampen på midtbanen og tar mer og mer over. Xavier og Jonas B løper bra på midten, og vår kaptein Joakim holder bra balanse laget fra sin ankerposisjon.

Det tar ikke mange minuttene fra vi tar over matchen før Carl-Phillip kommer på løp langs høyrekanten. Han avventer førstebevegelsene våres og spiller i stedet en perfekt 45 graders pasning ut i feltet mot våre midtbanespillere som kommer på dype løp fra midten. Det blir til slutt Jonas B som setter ballen perfekt nede til høyre for keeper.

Rustad skaper i løpet av den siste halvtimen noen saftige sjanser som Martin takler på en utmerket måte. Samtidig er vi helt med i kampen og vi kunne like gjerne puttet både to og tre til vi også. Carl-Phillip som egentlig var ferdig for dagen blir satt innpå på slutten i håp om at farten hans kunne punktere kampen på kontring. Flere 50 meters-løp både fremover og hjemover gjør at sistnevnte gjør seg fortjent til å bli kåret til BB i dag. Samtidig var det flere som utmerket seg positivt og det lover veldig bra fremover dersom vi klarer å jobbe for hverandre slik vi gjorde i dag.

Stikkord på hva som utgjorde forskjellen i dag var at vi hadde mindre avstander i laget, vi var tøffe og uredde i duellene og vi løp til krampa tok oss. Fortsett sånn og det kan bli noen morsomme kamper utover sesongen.