søndag 25. mai 2014

NOK EN MIDDELS KAMP FRA KFUM2!

Det var tid for nok en bortekamp for andrelaget vårt mot et lag vi har ambisjoner om å slå i serien. både vi og Skeid 2 hadde før kampen sluppet inn mange mål i serien, og alt lå til rette for et målrikt oppgjør.

1. omgang er veldig lik vår forrige kamp. Vi tar initiativ allerede fra avspark og etter bare 4 minutter blir Elias spilt gjennom av Tobias B og alene mot keeper gjør Elias ingen feil, 1-0. Som sist mot Røa slipper vi opp på intensiteten, og vi opptrer som om vi allerede har vunnet kampen. Presset i midtbaneleddet er for dårlig i hele omgangen og Skeid får mye rom å løpe i. Det er ikke ufortjent at Skeid får både 1-1 og 1-2 etter sløvt press på ballfører, selv om vi også skapte noen fete målsjanser vi ikke klarte å sette.

Stikkordene i pausen var å flytte beina mye fortere og være mer aggressive i førsteforsvarerjobben hele veien.

Spillet vårt gjør seg noe bedre i 2. omgang uten at det skapes de helt store sjansene til noen av lagene. 60 minutter ut i kampen får vi et frispark fra ca. 25 meter som slåes inn i feltet av Tobias B. Xavier flikker ballen videre til 2-2.

Omgangen fortsetter å være jevnspilt. Vi er mye mer på i det defensive arbeidet vårt, men vi mangler litt i det offensive spillet vårt. Alt for mange gode overganger rotes bort grunnet sløvt pasningsspill som igjen medfører kontring i mot. Det føles allikevel litt ufortjent når Skeid igjen tar ledelsen med litt under 10 minutter igjen å spille. Skeidspilleren får litt for mye rom slik at han klarer å vende på 16 meter og avlevere et skudd som sitter klistret til stanga til venstre for Preben.

Med kort tid igjen å spille og et desperat forsøk på å ikke dra tomhendt fra Nordre Åsen blir det lagt om til 3-5-2 i håp om å få mer trøkk på topp. Vi ble litt mer sårbare bakover, men skapte til gjengjeld noen veldig gode målsjanser, blant annet ved Petter som får ballen på 8 meter og åpent mål. Dessverre sitter ikke avslutningen helt slik den skal. Vi får allikevel utligningen når Tobias B igjen scorer på frispark slik han også gjorde mot Røa. Helga var reddet!

Det jeg som trener sitter igjen med etter kampen er at alle som spilte på fredag bør stille seg spørsmålet: "Er jeg fornøyd med egen innsats?", "Gjorde jeg egentlig mitt beste?". Flere nærmest gikk rundt og spankulerte rundt på banen som verdensmestre og forventet at sidemannen skulle gjøre grovjobben for oss. Tenk litt på hvordan vi selv fremstår ute på banen og sett dine lagkamerater foran deg selv. Man vinner ikke fotballkamper med mindre hver av de 11 ute på banen er villig til å jobbe for hverandre og gi 100% i hver eneste duell. Personlig hater jeg å tape og jeg håper virkelig at alle som spiller på KFUM Junior også synes det er artigst å spille fotball når man vinner fotballkamper.

Det var selvfølgelig noen positive lyspunkt på fredag også. Tobias B bidro godt i den offensive delen av spillet med 2 målgivende og 1 goal. Preben gjorde igjen en god match i mål, mens Herman og Sebastian stod godt på stopperplass i perioder med vanskelige arbeidsforhold når vi manglet press på ballfører. Jonas TR var vår bestemann i denne kampen. Gjorde en god kamp både på midtbanen og som stopper når vi la om til 3-5-2. Et eksempel til etterfølgelse når det gjelder innsats i hver eneste duell.

Det blir noen tøffe kamper i serien fremover hvor alle må være skjerpet. Derfor viktig å komme på treninger fremover. Hvis du ikke kommer på trening - så er det greit å gi beskjed om det, hvis man ønsker å bli tatt ut til kamp.Vel møtt til trening på mandag!