søndag 27. juli 2014

Seier 2-1 til KFUM2 over FRAM IL i første kamp.

Med en tropp forsterket av 3 spillere fra 98 var 16 mann klare for første kamp i NC. Helt klart noe uvant tidlig start for noen midt i ferien (oppmøte 10.30). Fikk inntrykk av at trøtthet og siste dagers varme la en viss demper på innsatsen.

Kampen gikk på naturgress, bra bane, men litt for langt gress gjorde at det måtte legges kraft i hver pasning og vi kom ikke skikkelig i gang. Avstandene i laget var for store og vi var ikke tett nok inne i duellene. Mot et godt angrepslag ville dette ha kostet oss dyrt, men Fram IL, et 3. divisjonslag i fjor som hadde rykket ned fra 2., klarte ikke å utnytte dette, og kom ikke til en eneste sjanse i første omgang.

KFUM hadde flere moderate sjanser, men småspill innenfor motstanders 16 meter er krevende på en treg gressbane, og vi fikk ikke uttelling. Vi gikk til pause med 0-0, Martin hadde hatt 2-3 ballberøringer, og vi hadde en sterk følelse av at vi burde ta hjem 3 poeng.

I annen omgang viser begge lag mer dynamikk. Vår back-firer er tettere på og vi har meget god kontroll bak, men vi må øke farten på omstilling til angrep. Både midtbaneleddet og angrep må bevege seg mer og gjøre seg spillbare. Her var det rusk i maskinen. Etter 5 minutter i annen løper Eilif til dødlinja og legger 45 til Jonas på 16 meter, som finter av en spiller og legger pent i kassa. 1-0 og det var ingen tvil om at det var vel fortjent resultat for Kåffa hadde helt klart hatt kampen.

10 min ut i annen omgang slås et hardt innlegg mot Tobias som gir ballen en perfekt touch mot Petter som står rett utenfor straffemerket, han vender kontrollert lader kanonen og fyrer av - utagbart og 2-0 til Kåffa. Tor (med hammeren) likte dette og satte i gang tordenvær med bulder brak mens regnet gjorde banen tyngre.

Seieren var ikke sikret - FRAM var mer inne i kampen nå, Martin måtte ut i full lengde et par ganger, og måtte også utenfor egen 16 meter for å demme opp for motstanders løp. Dommeren blåste også frispark mot oss på skrå 16 meter, som vi red av, men da han blåste straffe måtte Martin hente ballen ut av eget bur. 2-1 til Kåffa og 10 minutter igjen mot et hissig Fram lag som hadde våknet.

Vi gjorde noen taktiske bytter på sidelinja og red stormen av. 3 velfortjente poeng mot en dårligere motstander er selvsagt OK, men la oss heve oss til neste kamp mot Nordre Land, fjellgutter fra traktene mellom Lillehammer, Gausdal og Gjøvik i morgen. Så gutter, ta en velfortjent hvil og lad opp til morgen!