fredag 29. august 2014

SURT OVERTIDS TAP MOT ROMMMEN FOR KFUM2 !

KFUM 2 møtte torsdag kveld Rommen på gresset på Ekeberg 4. Det var stor spenning knyttet til kampen med tanke på at det var kun to poeng som skilte lagene i Rommens favør, og med seier kunne vi gå forbi laget på tabellen som slo oss hele 9-0 i begynnelsen av vårsesongen.

Målet for dagen var at vi skulle heve oss fra tapet sist uke, og fullføre 90 minutter uten at vi faller helt gjennom. det var enighet om at selv om vi skulle komme under, skulle vi være tålmodige og spille vårt spill uten å bli stresset.

Vi startet kampen på hælene som flere ganger tidligere i sesongen. Rommen er fullstendig overlegne de første minuttene av kampen, og når de scorer på sin andre sjanse etter en dødball etter bare tre minutter kunne de se  ut som det skulle bli en tøff kamp for våre gutter. Vi sliter med å finne posisjonene på midtbanen, og det blir en del store avstander i midtbaneleddet vårt i starten av kampen.

Heldigvis er Rommen også veldig uryddige i posisjonene sine. Etter soringen tar vi mer og er over kampen, og i midten av førsteomgang får vi vanvittige rom mellom forsvaret og midtbanen til Rommen. Vi er flinke offensivt til å slå ballen tidlig i dette mellomrommet, og vi klarer ofte å true motstanderens bakre firer. Robin er flink til å stikke i bakrom, og det er tydelig at vi kommer til å få en del sjanser i denne kampen.

Det får vi når det er spilt ca. 24 minutter. En corner slåes innoverskrudd med venstrebenet til Pål. Den lander perfekt på hodet til Robin som stanger inn utligningen. Kampen er fortsatt helt åpen og det blir flere gode muligheter til begge lag. Etter 34 minutter får vi dessverre et unødvendig balltap langt ned på vår egen halvdel og vi kommer igjen under i kampen.

Rommen beholder 2-1 ledelsen i bare 10 minutter. Abdi trenger bare to minutter på banen før han får masse tid i mellomrommet. Han slår en perfekt stikker til Robin som Rommens keeper tror han skal klare å ta. Det gjør han ikke, og Robin skyter ballen i en perfekt bue over den utrusende keeperen. 2-2 til pause.

Pausepraten går på at det er 4-4 i sjanser etter førteomgang, og vi må bare fortsette å jobbe, og benytte oss av de rommene som Rommen gir oss. Vi skal gjøre ting enkelt, samtidig som det skal gå fort i lengderetning når motstanderen er i ubalanse.

2. omgang starter like bra som vi avsluttet kampen. Rommen har gjort en del grep for å minske avstanden på midtbanen deres, men vi har fortsatt et ørlite spillemessig overtak. Sjansene uteblir og det blir mer og mer en duellkamp hvor begge lag sliter med å få til pasningsspillet på den humpete gressbannen. Med 20 minutter igjen av kampen begynner Rommen og ta mer over. De virker mest sultne på seier, og vi blir til tider spilt veldig lave.

Det gjør at vi får en del tette dueller rundt vår 16-meter, og vi lager en del unødvendige frispark. Med et tosifret antall dødballer langt nede på vår egen banehalvdel i siste perioden av kampen, er det bare Rommen sin feil at de ikke klarer å skape mer enn de gjør. Samtidig skaper vi lite offensivt og når Robin brekker nesen ca. 5 minutter før slutt i en ufin hodeduell, handler det mest om å få med seg det éne poenget.

Det ser det ut til at vi skal greie. Vi er 2 minutter på overtid når Rommen slår en noe desperat ball langt opp i banen mot vår 16-meter. Vi er to mann på ballen, og kommunikasjonsproblemer samt noe ubesluttsomhet gjør at våre to snubler ballen i hverandre. Den éne Rommenspissen som er i nærheten får ballen og tar noen skritt før han setter den til side for Martin. Utrolig surt!

Selv om det aldri er gøy og tape får vi ta med oss at vi gjør en meget god kamp. Vi manglet en del viktige spillere, men de som møtte gjorde en veldig god innsats og ga seg ikke selv om vi lå under to ganger. 6-5 i sjansestatistikken til Rommen viser at det var en jevnspillt kamp som like gjerne kunne bikket vår vei.

Neste uke venter Rustad. Nok et meget godt lag som vi må spille opp mot vårt beste for å slå. Tren godt den neste uka slik at vi er klare for de utfordringene som venter oss.