lørdag 16. august 2014

HARD KJEMPING GA UTTELLING MOT LANGHUS!

Det var spenning knyttet til høstens første seriekamp. Motstander var Langhus som slo oss 3-2  i våres. Målet var derfor å ta revansj og vise dem at vi fortjener å ligge over dem på tabellen.

Allerede fra første spark på ballen var det klart at dette kom til å bli en fysisk og tøff kamp. Langhus var gode offensivt med ball og det var mye motsatte bevegelser som gjorde det vanskelig for oss defensivt. Vi ble løpende mye i mellom og midtbanen vår var stort sett på etterskudd hele tiden. Langhusspillerne fikk derfor mye tid til å slå gode baller i bakrommet vårt. Det ble det farligheter av og det var bare udyktighet fra Langhus sin side i avslutningsøyeblikket som gjør at det står 0-0 til pause.

Pausepraten gikk på at det fortsatt var gode muligheter for uttelling i denne matchen selv om vi frem til nå hadde blitt rundspilt. Langhus etterlot seg mye rom defensivt i førsteomgangen ved at de stod høyt med bakre firer og flyttet opp mye folk. Med presisjon i oppspillene våres og beinhard innsats skulle vi prøve å utnytte dette.. Vi ble også enige om at vi defensivt måtte tørre å stå høyere med forsvaret vårt samtidig som vi måtte være mye tettere på ballfører nå vi ikke har ball. Offensivt måtte vi bli flinkere til å ta riktige valg på når vi skal spille direkte i lengderetning, og når vi skal roe ned og holde på ballen for å få flyttet opp laget. Vi gjør også en liten endring på midtbanen ved å spille med diamant i stedet for anker i håp om å få til et høyere press.
2. omgang starter friskt. Fra å være en match hvor motstanderen styrer fullstendig er det blitt en tøff og jevnspilt match. Langhus har fortsatt mest ball, men skaper lite fremover de første 20 minuttene. Langhus tar allikevel mer og mer over i midten av omgangen og de skaper flere gode muligheter i en 10-minutters periode. 0-1 i mot kommer allikevel på noe som ikke skal være en målsjanse. Kantspilleren til Langhus er alene med 4 mann på venstrekanten når han drar seg forbi en etter en før han i tillegg klarer å runde Martin i mål. Fortjent ledelse til Langhus etter 60 ca 65 minutter.

Selv med 0-1 og dominerende banespill til Langhus har ikke undertegnede mistet håpet. Det som er så sinnsykt imponerende er at ingen av spillerne ute på banen heller gir tegn til å gi opp. I stedet for å falle helt og kollapse tar vi i stedet mer og mer over matchen. Vi skaper mer trøkk fremover og får flere dødballer i gode posisjoner. Når vi får en corner etter ca. 75 minutter kommer utligningen. Innlegget blir slått fra Shahin og med 3 kåffaspillere rundt ballen er det nesten umulig å si hvem som styrer den i mål, men det viser seg å være Jonas TR som setter inn utligningen.

De siste 15 minuttene spiller vi veldig bra, og selv om Langhus har hatt ballen mye i kampen virker de mest slitne. Når det  tillegg blir overhørt fra Langhusbenken at spillerne deres er slitne gir det bare oss selv mer energi. Når Robin er helt alene med keeper ca. 8 minutter før slutt er vi helt sikre på at vi har snudd det, men dessverre gjør Langhuskeeperen en god benparade. Heldigvis har vi en "selvutnenvt dødballekspert" i Tinius som får sjansen på frispark fra 19 meter ca. 4 minutter før slutt. Ballen skrur inn i lengste hjørnet og Kåffa har snudd kampen! Langhus skaper noen halvsjanser på slutten, men Martin gjør totalt sett en solid kamp i mål og seieren er sikret.

KFUM 2 tar dermed sin 4. seier på rad og det er nå 8 poeng til Skeid på plassen under. Det er mange tøffe kamper i vente hvor det kreves tilsvarende innsats og moral som i dag. Neste uke venter Ready som slo oss 7-1 i våres. Kom på treninger til uka for videre utvikling!!!