fredag 17. oktober 2014

FORTJENT SEIER TIL ET DISIPLINERT STABÆK!

Stabæk tok en fortjent 4-1 seier i 1. divisjon i det som var en velspilt kamp fra begge lag. Stabæk var veldig ballsikre, disiplinerte og sjeldent i ubalanse. Til tross for dette, og store problemer før kamp med å få stablet et lag på beina, gjør vi en god kamp hvor vi er spillemessig på høyde i store deler av kampen. Kampen blir avgjort på enkle personlige feil i avgjørende situasjoner.

Vi starter kampen veldig bra. Til tross for at vi blir enige om å ligge dypt fra start ser våre offensive spillere muligheten ved flere anledninger og vinner ballen høyt oppe på Stabæks halvdel. Vi klarer ikke skape de store mulighetene, men det første kvarteret er vi gode defensivt og har et ørlite initiativ i kampen.

Allikevel er det Stabæk som får det første målet på dødball etter 23 minutter. Det er en dårlig slått corner som havner på første stolpe ved hjørnet av 5-meteren. Vi er fire spillere rundt ballen, men allikevel er det en Stabæk spiller som får heade relativt upresset bak Thomas i mål.

Etter målet har vi en dårlig periode hvor vi blir spilt lave, vår bakre firer tør ikke å stå høyt nok og kantene våres blir lite involvert begge veier. Det gjør at Stabæk får mye rom og overtall i midten. Stabæk får først et skudd i stanga, før vi gjør et dårlig oppspill fra stopperplass som blir brutt og Stabæk kommer i overtall. Da står det plutselig 2-0 og det blir pauseresultatet.

Etter å ha gjort noen endringer i pausen tar vi litt av initiativet tilbake i kampen. Også litt hjulpet av en kraftig vind, som vi hadde mot oss i førsteomgang. Kampen svinger til tider og vi får en del gode overganger spesielt ved Yannis på høyrekanten. Dessverre er ikke linjedommeren på vårt lag i dag. Først velger han å markere for et straffespark (som ser veldig feil ut) dommeren ser ut til å la gå, før han vinker for en offside og tar ned flagget igjen. Unnskyldningen hans var at det ikke var noen andre enn undertegnede som så flagget så derfor ombestemte han seg...

Med 0-4 og halvtimen igjen blir det naturlig nok veldig tøft mentalt å holde beina og hodet i gang mot et ballsikkert Stabæk. Da er det veldig deilig for en trener å se at ingen av gutta gir opp og man gir alt hele veien inn. Vi spiller helt jevnt med Stabæk siste delen av kampen og til tider styrer vi en del av spillet på midtbanen. Vi får også en del gode muligheter og får i tillegg et trøstemål etter dagens fineste angrep. Gode kombinasjoner på høyrekanten med blant annet Yannis og Nicho gjør at sistnevnte kan sette ballen i nettet alene mot keeper.

Kampen ender 1-4. Et resultat som alt i alt er fortjent. Stabæk var et bedre lag og skapte mye trøbbel for oss defensivt i løpet av kampen. Allikevel var det mange som gjorde en meget god kamp her, spesielt med tanke på at det var mange som ikke har spilt 1. div på juniornivå tidligere. De som utmerket seg spesielt i dag var Håkon som gjør en veldig god kamp på midtbanen og Thomas som gjør en del viktige redninger.

Det viktigste denne kvelden var uansett å redde plassen i 2. div neste år, og det klarte "andrelaget" mot Holmen med 1-0. Det blir spennende med tanke på neste når vi får opp en helt ny og spennende årgang.

Vel møtt på trening søndag - vi sees kl 15.00!!!!