mandag 16. februar 2015

Nytt tap mot Raufoss - denne gang 2-7!

Stygt nederlag, men spillemessig jevnt.
Bildet:  2 scoringer av Philip og trener Pernes ga også 2 stjerner til Philip, mens Olav ble Kåffas beste med 3 stjerner og Shahin 1.
Referat: Til denne kampen var det mobilisert litt ekstra, for vi visste fra oppgjøret mot Raufoss fra tre uker tilbake at Raufoss har et godt og ”voksent” juniorlag. Flere av våre juniorspillere fra A-stallen var innkalt, men dessverre strømmet det på med forfall det siste døgnet. På et fra før ungt juniorlag ble to 99-spillere (Martin og Espen) hentet inn til debut på dette nivået.  Vi fikk en god start på oppgjøret med to gode målsjanser i løpet av de to første minuttene, den største ved Yannis alene med keeper. Men så kom det i stedet tre billige baklengsmål i løpet av de neste fjorten minuttene, og dermed var denne kampen i realiteten resultatmessig kjørt. I forrige kamp slet vi med Raufoss’ spiller nr. 11 på vår høyreside, og denne gangen var han en konstant trussel mot vår venstreside i første omgang. Tre av deres fem mål i første omgang kom som gjennomløpninger rundt denne spilleren, to av dem riktignok som klare off-sidemål. Deres andre mål kom som følge av en grusom tversoverpasning som sendte en Raufoss-spiller alene mot en sjanseløs Thomas i mål, og deres tredje kom på et direkte frispark fra tjue meter. 0-5 til pause var flatterende, men Påls budskap i pausen var å ”nullstille” for å satse på å vinne annen omgang. Philip hadde en god sjanse til å redusere umiddelbart etter pause, men lyktes ikke. Til tross for bra spill, var det Raufoss som fikk både 6-0 og 7-0, igjen som gavepakker. Først gikk et 5-metersspark direkte til motspiller. Han var nådeløs, og dundret ballen i mål over Thomas. Deretter mistet vi ballen unødvendig på venstre midtstopperplass nesten ute ved midtlinja, og dette balltapet sendte en Raufoss-spiller igjen alene med Thomas. Philip blomstret i annen omgang etter å ha vært lite synlig i første. Den omtalte 11’eren byttet side, og dette gjorde nok at Philip ikke ble så bundet opp defensivt. Han satte inn 1-7 på en corner som gikk direkte i mål og 2-7 etter godt forarbeid og påfølgende godt skudd fra ca. 18 meter. Marius gjorde en god kamp på høyre back, slapp lite til på sin side og fikk en fin revansje fra bortekampen mot 11’eren i annen omgang. Denne gangen også bedre på valg og med få feilpasninger. Kaptein for dagen, Sebastian, var flink til å dirigere, og har kommet fint tilbake etter langvarig skade. Med litt mer trening, vil hurtigheten komme seg, også! Mos var god i dueller langs bakken, men sliter litt med pasningsvalg og skumle balltap som følge av føring inn i farlige rom. Martin (99) hadde, til tross for at det skjedde mye rundt ham, en god juniordebut. Han er ballsikker, og fikk vist mye av dette særlig i annen omgang, da han fikk en lettere motspiller å hanskes med. Olav var vår eneste 96-spiller, og opererte som den trygge ballsentralen på midten vi forventet av en spiller med hans erfaring og styrke. Shahin gjorde en bra kamp som indreløper – det er godt å ha en krigende spiller der. I annen omgang lystret han trenerens beskjed om å roe litt ned, og fikk dermed justert fokus. Litt trekk for å havne litt over i feil sone defensivt. Frode gjorde en OK kamp på den andre indreløperplassen, og vi ser resultater av vinterens iherdige treningsarbeid, både med hensyn til kapasitet og tempo. God med ball har han alltid vært! Philip er allerede omtalt for sin annen omgang, der han stadig fikk vist fram sine kvaliteter. Yannis på motsatt kant bidro godt defensivt, og spilte enkelt og greit uten å briljere med teknikken sin, slik vi vet han kan på sitt beste. Nikko og Robin spilte hver sin omgang som midtspiss, og hadde en vanskelig oppgave mot sterke stoppere. Det ble mye jaging av ball for dem i dag. Espen (99) fikk tjue minutter som midtstopper, og gjorde et positivt inntrykk. Prøvespiller Ømer fikk et kort innhopp på venstre back uten å få vist seg spesielt fram. Resultatet ble stygt, men honnør til gutta for ikke å rakne etter en resultatmessig håpløs første omgang. 2-2 i annen var bra!

Referent: Bård Vilming